اکوکاردیوگرافی چیست؟

اکوکاردیوگرافی یا سونوگرافی قلب یا اکوی قلب روش تشخیصی غیر تهاجمی است که با استفاده از امواج صوتی، به ارزیابی ساختمان قلب و عملکرد اجزا آن میپردازد.
این روش یکی از پرکاربردترین روش‌های تشخیصی در بیماران قلب و عروق است و اطلاعات مفیدی از ساختار قلب ، درصد پمپاژ قلب، اختلالات دریچه ای و شدت آنها،محل و میزان هرگونه آسیب در اجزا قلب در اختیار پزشک قرار میدهد.

◦ انواع اکوکاردیوگرافی:

۱- اکوکاردیوگرافی از راه قفسه سینه(TTE):شایعترین نوع اکوکاردیوگرافی است که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک روش بدون درد و غیر تهاجمی است.(غیر تهاجمی یعنی هیچ گونه جراحی بر روی بدن انجام نمیشود و هیچ وسیله‌ای نیز به داخل بدن شما وارد نمیشود.)
۲- اکوکاردیوگرافی از راه مری(TEE):در بعضی شرایط جهت بررسی دقیقتر مشکلات قلبی از این روش استفاده میشود. در این روش پزشک با یک پروب که از راه دهان وارد مری شده ساختمان‌های پشت قلب را بررسی میکند و اطلاعات کاملتری از یکسری اختلالات بدست میاورد.
۳- استرس اکوکاردیوگرافی(Stress Echocardiography):در این تست با مصرف دارو یا ورزش روی تردمیل یا با دوچرخه مخصوص زیر نظر پزشک ضربان قلب افزایش می یابد و شرایطی شبیه استرس در قلب ایجاد میشود تا بعضی از ناهنجاری‌های قلبی مثل بیماری عروقی قلب آسانتر تشخیص داده شوند.

۴- اکوکاردیوگرافی جنین(Fetal Echocardiography)در این اکو ، امکان تشخیص ناهنجاریهای قلب در مراحل اولیه رشد جنین فراهم می‌شود و به دنبال آن می‌توان اقدامات درمانی را سریعتر آغاز کرد. این روش معمولاً برای بررسی بیماری‌های مادرزادی استفاده میشود. اکوکاردیوگرافی که اغلب از هفته شانزدهم بارداری به بعد انجام می‌شود، برای جنین و مادر خطر و عارضه‌ای ندارد و انجام آن برای تمام جنین‌ها لازم نیست.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

با تلفن همراهتان اسکن کنید!

 

دکتر سمانه پورحسینعلی؛ متخصص قلب و عروق تهران