اکو رنگی داپلر در تشخیص اختلال تحت بالینی عملکرد بطن چپ قلب چه کاربردی دارد ؟

آخرین و شاید هیجان انگیز ترین کاربرد تکنیک اکو داپلر بافتی تشخیص اختلال تحت بالینی عملکرد بطن چپ است. نشان داده شده که گرادیان سرعت میوکارد در بیماران مبتلا به اختلال تحت بالینی عملکرد بطن چپ غیر عادی است و به نظر می رسد درجه غیر عادی بودن آن در بیماری های وراثتی از جمله آتاکسی فردریش با درجه ناهنجاری ژنتیکی در ارتباط باشد.

علاوه بر آن، سرعت های غیر عادی بافتی می توانند جهت تمایز بین هیپرتروفی پاتولوژیک بطن چپ و هیپرتروفی باشند که در بطن چپ ورزشکاران حرفه ای دیده می شود. یک کاربرد هیجان انگیز این مورد تشخیص بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیکی بوده که بیماری آن ها تشخیص داده نشده، سابقه خانوادگی بیماری داشته و ژنوتیپی غیر عادی دارند.

به دلایل مشابه، اکو داپلر بافتی در تشخیص رد پیوند و نقص های پیش بالینی بطن چپ در هنگام حضور ضایعات دریچه های نارسا موثر می باشد. در تمامی این شرایط، تاثیر گذاری اکو داپلر بافتی به ارتباط آن با میزان فیبروز بطنی بسیار وابسته است. همچنین، این تکنیک در تشخیص بیماری های قلبی تحت بالینی (برای مثال: ارزیابی بازتاب از میوکارد) نسبت به روش های پیشین راهبردی را ارائه می دهد که از نظر بالینی عملی تر می باشد. کاربرد های بالینی اکو داپلر بافتی در ارزیابی عملکرد دیاستولیک بطن چپ، شرایط بار قلب و هماهنگی این بطن از مرحله آزمایشگاهی به فنون بالینی رسیده است.

پیشرفت های بیشتر مخصوصا در زمینه تصویر برداری strain rate با استفاده از این تکنیک جهت مقدار سنجی عملکرد سیستولیک بطن چپ بدست خواهند آمد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

با تلفن همراهتان اسکن کنید!

 

دکتر سمانه پورحسینعلی؛ متخصص قلب و عروق تهران